Ribcap Helm van medische kwaliteit, een levensredder voor senioren

25 | 11 | 22

Ribcap Helm van medische kwaliteit, een levensredder voor senioren

Wat is een Ribcap helm van medische kwaliteit? Vallen en hersenschuddingen zijn een belangrijk gezondheids- en veiligheidsprobleem. Eén op de vijf senioren zal dit jaar vallen en elk jaar bezoeken meer dan 1 miljoen van hen de eerste hulp voor behandeling. En hoewel we vallen niet kunnen voorkomen, kunnen we je schedel wel beschermen. Een Ribcap [...]

Wat is een Ribcap helm van medische kwaliteit?

Vallen en hersenschuddingen zijn een belangrijk gezondheids- en veiligheidsprobleem. Eén op de vijf senioren zal dit jaar vallen en elk jaar bezoeken meer dan 1 miljoen van hen de eerste hulp voor behandeling. En hoewel we vallen niet kunnen voorkomen, kunnen we je schedel wel beschermen. Een Ribcap helm van medische kwaliteit is gemaakt om de impact van een val of botsing op je hoofd te absorberen of om de grootste kracht op te vangen wanneer je in botsing komt met voorwerpen in je omgeving. Deze bescherming is ontworpen met het oog op comfort. Het is belangrijk om goed voor je gezondheid te zorgen, daarom zijn de helmen van Ribcap ontworpen om uitstekende bescherming te bieden bij elke gelegenheid.

Welke problemen lost een Ribcap-helm van medische kwaliteit op?

Sean Elmslie-Britt van Casa Colina Rancho Pino Verde vertelde hoe Ribcap een impact had op een van zijn bewoners: "Fietshelmen zijn niet comfortabel voor onze bewoners met een verhoogd valrisico (mensen met een hoog valrisico vanwege problemen met hun evenwicht, coördinatie of dementie). Tot nu toe was dit de enige oplossing die we hadden. We willen er zeker van zijn dat onze bewoners veilig zijn als ze vallen. De Ribcap-helm is het perfecte, stijlvolle alternatief voor senioren met een valrisico die hoofdbescherming nodig hebben. Hij is comfortabel, verstelbaar, beschermt het hoofd en ziet er nog goed uit ook! "

Hoe vind je de juiste maat?

Wat kun je verwachten als je een Ribcap-beschermingshelm gebruikt?

Sean Elmslie-Britt: We vinden het vreselijk om te zien dat mensen gewond raken. Het is echt moeilijk om iemand te zien die het risico loopt om te vallen, omdat het voorkomen zou kunnen worden met de juiste zorg. Misschien is het hun heup, een blessure van een andere tijd, of gewoon een verandering in de hoeveelheid activiteit die ze kunnen doen vanwege hun leeftijd of andere factoren, maar we weten allemaal dat senioren en patiënten met een valrisico extra aandacht en zorg nodig hebben. Ribcap is een geweldige manier om letsel door vallen te helpen voorkomen en comfort en verlichting te bieden aan patiënten die dat het meest nodig hebben. Ze zijn perfect voor mensen met artritis, rugpijn, gewrichtsproblemen, blessures en nog veel meer! Houd uw dierbaren veilig dit seizoen.

Ontdek hier ons volledige assortiment beschermende helmen.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op met Ribcap!

 

Geschreven door Nico De Wilde