Dr. Maria Van Kerkhove legt uit hoe we onszelf kunnen beschermen tegen Covid-19

25 | 11 | 22

Dr. Maria Van Kerkhove legt uit hoe we onszelf kunnen beschermen tegen Covid-19

Dr. Maria Van Kerkhove sprak onlangs op een WHO-conferentie over bescherming tegen het coronavirus. Ze benadrukt dat het virus nog steeds circuleert en nog wel even kan blijven bestaan. Ze vervolgt met te zeggen dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en dat we goede keuzes moeten maken om elkaar te kunnen beschermen [...]

Dr. Maria Van Kerkhove sprak onlangs op een WHO-conferentie over bescherming tegen het coronavirus. Ze benadrukt dat het virus nog steeds circuleert en nog wel een tijdje bij ons kan blijven. Ze zegt verder dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en dat we goede keuzes moeten maken om elkaar te kunnen beschermen tegen het virus.

Hoe kun je jezelf en anderen beschermen?

Blijf indien mogelijk thuis

Waar mogelijk wordt aangeraden om thuis te blijven. Hoe minder contact je hebt met het grote publiek, hoe langzamer het virus zich verspreidt en hoe kleiner de kans op een tweede golf.

Draag een mondmasker in het openbaar

Het dragen van een masker is niet alleen voor jezelf, maar ook een teken van respect voor degenen die mogelijk een aangetast immuunsysteem hebben. Onze essentiële werknemers kunnen niet thuis blijven en dagelijks in contact komen met het publiek, terwijl ouderen zich veilig moeten voelen als ze boodschappen doen. Om iedereen veilig te houden, moeten we een gezichtsbedekking dragen om ervoor te zorgen dat essentiële medewerkers hun werk kunnen blijven doen en onze ouderen worden beschermd tegen dit dodelijke virus.

Oefen sociale afstand

Waar mogelijk is het aan te raden om 2 meter afstand te houden en 1 meter als dat niet mogelijk is. Dit beschermt niet alleen jezelf, maar ook anderen om je heen.

Vermijd drukke plaatsen

Vermijd waar mogelijk gebieden met grote mensenmassa's. Bedrijven wordt aangeraden hun werktijden te spreiden om de drukte in het openbaar vervoer te verminderen. Kies indien mogelijk rustige periodes om te winkelen of online te bestellen om drukte in winkels te verminderen.

Vermijd slecht geventileerde ruimtes

Vermijd zitten in slecht geventileerde ruimtes. Als je binnenshuis geen fysieke afstand kunt nemen, is het aan te raden om binnenshuis een masker te dragen om het risico op overdracht te minimaliseren.

Was uw handen regelmatig

Het wassen van je handen voor en na het aanraken van deurklinken, het omgaan met geld en voor het eten kan de mate van overdracht aanzienlijk verminderen.

Respiratoire etiquette

Wanneer we niezen en hoesten in openbare ruimtes, kunnen we tegen onze elleboog of een tissue leunen om de verspreiding van ademhalingsdruppeltjes in de lucht te verminderen.

Geschreven door Leanne Coop